Днес ще разгледаме един много често обсъждан и коментиран въпрос относно камерите и тяхната функционалност.

Въпросът е: HD-TVI или IP камери да изберем за система за видеонаблюдение?

Конкретен отговор на питането едва ли може да бъде кратък. Изборът се свежда до параметри като качество, изисквания, очаквания, окабеляване, сложност на монтажа и бюджет.

HD-TVI камерите всъщност са аналогови, с много по-добро качество на картината като наситеност и детайлност. Има много видове такива камери,  с по-добро нощно виждане, работа при ниска осветеност и метален корпус, което ги прави и вандалоустойчиви, за външни или вътрешни условия, с различен обектив, добър сензор и още куп други характеристики. Окабеляването тук е важен фактор. Качествен кабел, трасета, които да не са прекалено дълги, за да не пада качеството на записа и монтаж, извършен стриктно, чисто, професионално и бързо без стърчащи, висящи и неизолирани кабели.

При IP камерите, предаването на сигнала може да е изцяло отдалечено към записващите устройства. Това спестява разходи за консумативи и ги прави много по-удачни за монтиране. Свързването им  към интернет може да бъде по кабел, безжично чрез WiFi или жично към рутер, чрез статичен или динамичен IP адрес  или чрез облачна технология. Много по-високата резолюция и реалните цветове на картината ги правят изключително подходящи за разпознаване на лица, номера на коли и други детайлни подробности.

Както казахме по-горе в зависимост от бюджета и изискванията, както и с количествено-стойностна съпоставка избор за вариант на камери за видеонаблюдение може да бъде много улеснен.

Ние можем да бъдем полезни в тази насока, като направим оглед и изготвим персонални оферти , съобразени с изискванията и спецификата за HD-TVI и IP камери за видеонаблюдение, с което да улесним вземането на решение. Ще подберем най-удачната техника с най-добри параметри за камери за видеонаблюдение и охрана на имуществото Ви.

За оферта, оглед, настройки, сваляне на запис, за проблеми – сме на един телефон разстояние.